Rusland: Rassolnik Met Nier

6
Langer dan 2 uur -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de grote gepekelde augurken. Leg de schillen in een pannetje, giet er 2 dl kokend water op en laat op middelhoog vuur 10-20 minuten zachtjes koken. Neem de schillen uit de pan. Snijd de augurken in de lengte in kwarten en daarna in plakjes en doe ze bij het vocht van de schillen. Laat 10 minuten zachtjes doorwarmen.Doe de plakjes nier in 1,5 liter water dat tegen de kook aan is en laat ca. 30 minuten zachtjes koken. Snijd de wortel, de knolselderij zonder het groen en de peterseliewortel zonder het groen in plakjes en doe ze met de geweekte gort bij de niertjes. Voeg na 10 minuten de in blokjes gesneden aardappelen en de ui toe en laat op middelhoog vuur koken tot de aardappelblokjes gaar zijn.Voeg de stukjes augurk toe en zoveel van het vocht als nodig is. Breng de soep verder op smaak met de laurierblaadjes, de geplette peper- en pimentbolletjes en laat nog 10-15 minuten zachtjes koken. Voeg, als de niertjes gaar zijn, de dille en het fijngehakte groen van de knolselderij en de peterselie toe en laat de soep nog 3 minuten zachtjes koken.Geef de zure room er apart bij.

Rusland: Rassolnik Met Nier is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pilafrijst Op Servische Manier
30-60 min -
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Nierbroodjes
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsnier Met Maderasaus
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Brabantse Balkenbrij
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Champignons Uit Rusland
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Rusland: Gepekelde Augurken !!!
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Paastaart Uit Rusland
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Tournedos Uit Rusland
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept