Kalkoengebraad Met Gesmolten Tomaten

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smeer het gebraad in met olie, kruid het met peper en zout en gedroogde oregano en zet het ongeveer 45 minuten in een op 180?C voorverwarmde oven. Dompel de tomaten onder in kokend water, schil en ontpit ze en plet het vruchtvlees tot grove stukken. Pers de look. Verwijder het steeltje en de vezelachtige kern van de aubergine en snijd het vruchtvlees in stukjes. Stoof de aubergineblokjes enkele minuten in wat olijfolie in een stoofpot. Voeg de tomaten en de look toe. Kruid met oregano, zout en een flink snuifje peper. Laat een halfuurtje sudderen op een zacht vuurtje zodat de saus indikt. Leg dan het deksel op de pan, maar laat het op een kier zodat het water kan verdampen. Snijd het gebraad en dien het op met de tomaten en wat penne of versneden macaroni.

Kalkoengebraad Met Gesmolten Tomaten is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Omgekeerd aardappel-stoofpeertaartje
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kalkoengebraad met druiven
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoen met gebakken aardappeltjes en boontjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Penne met kalkoen en Boursin à la Italia
20 min Voorgerecht
Bekijk recept