Een springvorm beboteren met een klein beetje boter en bebloemen of bakpapier op bodem leggen. Hierin de massa doen en gladstrijken. In de oven, in het midden, 3/4 -1 uur bakken. Testen of het deeg gaar is kan door er met een vinger op te drukken, als het deeg veerkrachtig is, is het gaar. Vervolgens laten afkoelen en uit de vorm halen. Snijd de cake in het midden door. Verwarm de abrikozengelei licht, om het makkelijker te kunnen verdelen. Strijk ongeveer 2 milimeter op de onderste helft en leg hier de bovenste helft op. Doe op de bovenlaag wederom een laagje gelei van ongeveer 2 millimeter en strijk dit goed uit. Laat de taart in de koelkast opstijven. Voeg ondertussen de rest van de gebrokkelde chocolade, de poedersuiker, het water en de boter bij elkaar in een pan en breng het aan de kook. Laat dit circa 5 minuten doorkoken tot het dik-vloeibaar is. Laat het glazuur afkoelen tot 37? C, dit is de beste temperatuur om het glazuur te verwerken. Laat vervolgens het glazuur over de taart uitlopen en strijk het glad. Doe zowel bovenop een laag als aan de zijkant. Laat het geheel weer goed afkoelen tot gebruik.