Weense Sachertorte

8
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Een springvorm beboteren met een klein beetje boter en bebloemen of bakpapier op bodem leggen. Hierin de massa doen en gladstrijken. In de oven, in het midden, 3/4 -1 uur bakken. Testen of het deeg gaar is kan door er met een vinger op te drukken, als het deeg veerkrachtig is, is het gaar. Vervolgens laten afkoelen en uit de vorm halen. Snijd de cake in het midden door. Verwarm de abrikozengelei licht, om het makkelijker te kunnen verdelen. Strijk ongeveer 2 milimeter op de onderste helft en leg hier de bovenste helft op. Doe op de bovenlaag wederom een laagje gelei van ongeveer 2 millimeter en strijk dit goed uit. Laat de taart in de koelkast opstijven. Voeg ondertussen de rest van de gebrokkelde chocolade, de poedersuiker, het water en de boter bij elkaar in een pan en breng het aan de kook. Laat dit circa 5 minuten doorkoken tot het dik-vloeibaar is. Laat het glazuur afkoelen tot 37? C, dit is de beste temperatuur om het glazuur te verwerken. Laat vervolgens het glazuur over de taart uitlopen en strijk het glad. Doe zowel bovenop een laag als aan de zijkant. Laat het geheel weer goed afkoelen tot gebruik.

Weense Sachertorte is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Sachertorte
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Oostenrijkse Sachertorte
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Sachertorte
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Sachertorte van Bertha
0 min
Bekijk recept

Tagliatelle van groenten met sinaasappel en worst
Lunchgerecht
Bekijk recept
Weense chocolademelk
10 min
Bekijk recept
Weense rode kool met Wienerschnitzel
30 min-
Bekijk recept
Weense Tafelspitz
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept