Chocoladetaart

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vermeng de eierdooiers met de suiker en de boter tot een perfect gladde cr?me. Voeg al roerende een eetlepel rum toe, een snufje zout, de bloem, het eiwit dat je hebt opgeklopt tot een witte schuimende massa en de gist totdat je een soort beslag zonder luchtbellen verkrijgt. Beboter een taartvorm en schenk het beslag in de vorm. Bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar (ovenstand 160 graden).Laat de taart, als hij gaar is, afkoelen. Snijd de taart overdwars doormidden en smeer de abrikozenconfituur erover uit. Voor het glazuur smelt je de smeltchocolade en een eetlepel poedersuiker in een pannetje. Schenk de gesmolten chocolade over de taart en smeer de chocolade met een spatel uit. Voordat je de taart serveert, strooi je er de granaatappelvruchtjes over.

Chocoladetaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min- Nagerecht
Bekijk recept
Lemon curd-chocoladetaart
2 uur-
Bekijk recept
Chocoladetaart met walnoten
Bekijk recept
Whisky-chocoladetaart met zeezout
1uur- Nagerecht
Bekijk recept

Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min- Nagerecht
Bekijk recept
Lemon curd-chocoladetaart
2 uur-
Bekijk recept
Chocoladetaart met walnoten
Bekijk recept
Whisky-chocoladetaart met zeezout
1uur- Nagerecht
Bekijk recept