Bekleed het bakplaten met bakpapier. Meng honing, stroop, suiker en boter in een kleine pan. Breng op middelhoog vuur aan de kook en roer daarbij af en toe door. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen. Zeef bloem, cacaopoeder, bakpoeder, soda, specerijen en vierde tl zout in een grote kom. Roer amandelen,rasp en schil er goed door. Maak een kuiltje in het midden. Schenk hierin het honingmengsel en de eieren en meng goed. Zet het mengsel afgedekt 2 uur in de koelkas. Verwarm de oven op 180 graden. Maak van afgestreken eetlepel deeg balletjes. Leg die met wat tussenruimte op de bakplaten. Bak ze in circa 12/15 minuten lichtbruin en stevig. Laat op een rooster afkoelen. Doe voor de garnering de chocolade in een hittebestendige kom. Breng een pan met water aan de kook en neem van het vuur. Zet de kom op de pan, waarbij de bodem het water niet mag raken. Roer af en toe door totdat de chocolade is gesmolten. Doop de bovenkant van de koekjes in de chocolade )tot aan de bodem', laat overtollige chcolade eraf lopen en laat op bakpapier hard worden.
Sinterklaasrecept Chocoladepepernoten Met Honing, Stroop En Amandelen is een recept van Smulweb.nl