Hak de uien fijn en plet de knoflook. Maak de selderij schoon en snijd ze grof. Halveer de olijven. Snijd de aubergines in blokjes van 2 cm, doe ze in een vergiet en bestrooi ze met zout. Laat ze 30 minuten staan. Spoel ze dan af met koudwater en laat ze uitlekken op keukenpapier. Vermeng de olie en aubergine in een grote magnetronschaal. Verwarm het in 10 minuten zonder deksel op HIGH (100 %) tot ze zacht zijn. Roer tussendoor een keer. Haal de aubergines uit de schaal. Doe de uien, knoflook en selderij in dezelfde schaal. Verwarm het afgedekt in 10 minuten op HIGH (100 %) tot de uien heel zacht zijn. Roer het tussendoor 0en keer. Voeg de olijven, niet-uitgelekte, geplette tomaten en peper toe. Verwarm het zonder deksel 10 minuten op HIGH (100 %). Roer het tussendoor een keer. Roer de suiker, azijn en kappertjes erdoor. Verwarm het 5 minuten zonder deksel op HIGH (100 %). Roer de aubergines en kruiden erdoor en laat het afkoelen.