Libanese Tomatensalade

2
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwijder vliesje en groene kern van de knoflooktenen. Snijd de knoflook in stukjes en en wrijf ze in een ruwe vijzel fijn met het zeezout tot een smeuiige pasta. Roer de olijfolie erdoor tot een homogene dressing is verkregen. Stapel de muntblaadjes op elkaar, snijd ze middelfijn en hak het blad vervolgens met een boogvormig hakmes nog wat fijner. Doe de munt door de dressing. Halveer de Romaatjes overlangs en schep ze door de geurige dressing. Laat de salade tenminste 45 minuten staan (of langer), afgedekt met plasticfolie, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen en de Romaatjes hun sap vrijgeven.

Libanese Tomatensalade is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tagliatelle met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vistaart
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle risotto met groene asperges
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Toum (Libanese knoflooksaus)
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Libanese tabouleh
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Broodjes met tonijn op Libanese wijze
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Hamburger met Libanese smaken
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept