Aardappels De aardappels schillen en in dunne plakken snijden. Je krijgt het beste resultaat met de dunschiller. Even spoelen onder de koude kraan en de plakjes drogen. In de frituurpan bakken op 170 graden totdat ze goudgeel zijn. Eventueel de aardappelstukjes met de schuimspaan beneden houden; om ze mooi te bakken moeten ze namelijk volledig in het frituurvet blijven. Uit de frituurpan nemen en zouten met fijn keuken zout en vervolgens op keukenpapier laten afkoelen. Zalm De gerookte zalm snijden ter grote van de aardappelchips. De stukjes zalm afdekken met folie en in de koelkast bewaren. Kwarteleitjes Verwarm een beetje olijfolie in een pan. Bak het kwarteleitje op lage temperatuur totdat de bovenzijde van het eiwit net gestold is (de dooier is dan nog zacht). Neem de kwarteleitjes uit de pan en steek ze uit met een steker of een glaasje, zodat de kwarteleitjes mooi rond worden. Leg de ze daarna in een ovenschaal die iets is ingevet met olijfolie. De schaal afdekken met aluminiumfolie en in de koelkast bewaren. Het afmaken van het gerecht Maak de kwarteleitjes een klein beetje warm in de oven. Je doet dit enkele minuten op 100 - 110?C. Het eitje moet warm worden maar wel zacht blijven. Leg op elk chipje een plakje gerookte zalm. Plaats nu het warme kwarteleitje er bovenop. Een beetje witte peper uit de molen en een paar korrels fleur de sel erop doen en je bent klaar. Volgens mij een perfecte amuse, dus eet smakelijk.
Aardappelchips Met Gerookte Zalm En Zachte Kwarteleitjes is een recept van Smulweb.nl