Breng de kippebouillon tegen de kook aan en doe er de kipfilet bij. Laat het vlees op een laag vuur pocheren in vijftien tot twintig minuten. Neem het vlees uit de bouillon en snijd het in kleine stukjes. Bereid de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel daarna de mihoen meteen in een zeef onder koud stromend water, en laat goed uitlekken. Roer de gemberpoeder en maizena los met een beetje koud water. Doe alles behalve de stukjes vlees, gember en maizena, en de mihoen in de bouillon. Roer goed tot alles egaal gemengd is. Breng aan de kook. Roer het gember/maizenapapje door, giet het dan bij de soep. Roer tot de soep gebonden is. De stukjes kipfilet vlak voor het opdienen toevoegen en even laten meewarmen. Tot dit punt kan de soep worden voorbereid, zelfs de dag van te voren. Bereid de mihoen dan wel pas vlak voor het opdienen, anders droogt hij weer uit.