Kweeperengelei

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Fruit in een grote ketel, water bijvullen tot de stukken net onderstaat. Kruidnagels (1 a 2 per kg)en kaneelstokjes (2 per kg) erbij en minimaal drie uur zachtjes laten koken. De appels en het sap worden prachtig rood. Het sap in een doek laten uitlekken en inkoken tot driekwart van de hoeveelheid. Het inkoken is erg belangrijk om de heerlijke smaak van het kweeperensap te versterken. Per drievierde liter sap een kilo suiker toevoegen en verder inkoken totdat een druppel stolt (op een koud bordje). Schone potjes vullen met de hete gelei en direct afsluiten. Smakelijk.

Kweeperengelei is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Druiventaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Bizonsteaks, zoetzure saus met mosterd op grootmoeders wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kweeperengelei
30 min
Bekijk recept
Kwee(peren)gelei
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Druiventaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Bizonsteaks, zoetzure saus met mosterd op grootmoeders wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kweeperengelei
30 min
Bekijk recept
Kwee(peren)gelei
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept