Oosterse Mosselsoep

4
30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Helft van olie in wok verhitten, mosselen in wok scheppen en met deksel op hoog vuurstomen tot ze open gaan.Regelmatig omschudden.Mosselen uit wok nemen,dichtgebleven exemplaren weggooien.Schone theedoek vochtig maken en in zeef leggen. Kookvocht door zeef in kom schenken.Mosselen uit schelp halen, 12 mosselen apart houden voor garnering.In schoongewassen wok rest van olie verhitten.Knoflook peper en sereh ca 30 sec. fruiten.Kokosmelk, mosselvocht en limoensap toevoegen en omscheppen.Enkele ringetjes stoneleeks voor garnering achterhouden, rest door soep mengen.Met deksel op pan soep ca 10 min zachtjes laten sudderen.Intussen mihoen in kom met kokend water overgieten en ca 4 min laten wellen.Mihoen afgieten en in stukken knippen.Mosselen zonder schelp en mihoen door soep roeren en zachtjes ca 2 min. doorwarmen.

Oosterse Mosselsoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosterd-mosselsoep met wortel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met bokbier en prei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met kerrie en koriander
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met knolselderij
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept