Gepocheerde Peren In Rode Wijn

2
30-60 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de citroen in stukjes en breng het aan de kook met de rode wijn, suiker en kaneelstok. Laat dit zachtjes 10 minuten sudderen. Schil de peren zonder de stelen te verwijderen. Haal de kaneelstok en de citroenpartjes uit de rode wijn en zet de peren rechtop, naast elkaar, in een grote pan. Giet de wijn erover, doe de deksel op de pan en pocheer gedurende 45 minuten op een laag vuur. Haal de peren uit de vloeistof en leg dit op borden. Kook de rode wijn tot stroop, halveer de walnoten en meng dit erdoor heen. Giet de rode wijnsaus over de peren en serveer het warm.

Gepocheerde Peren In Rode Wijn is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept