Verwarm voor 2,5 liter soep met geroosterde tomaten de oven op 200 graden c voor.Halveer de tomaten en leg ze met de bolle kant op een bakplaat.Twee kilo past hier precies op. Haal de knoflooktenen los, maar pel ze niet. Verdeel ze tussen de tomaten, snijd de tuinkruiden fijn en verdeel over de tomaten. Sprenkel er olijfolie over en bestrooi met peper en zout. Bak de tomaten ongeveer een half uur in de oven.Wie erupties wil zien, gebruikt de heteluchtfunctie van de oven, beter is de gewone ovenfunctie, want dan gaan spetteren en knallen van de tomaten veel minder. Druk de gare knoflook uit de velletjes en doe ze met de tomaten en het vrijgekomen sap in een pan. Kook het geheel onder af en toe roeren nog ongeveer 20 min. zachtjes door. Doe het dan in een fijne roerzeef zodat de velletjes en pitten achterblijven. Deze instantsoep kun je laten afkoelen en in porties invriezen. Vergeet na afloop de (nog warme) oven niet af te nemen met een vochtige doek.Als je de soep gaat serveren verwarm je 1,5 liter bouillon.Voeg de instantsoep toe en breng de soep aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Snij een paar takjes basilicum fijn.snij van het witbrood de korstjes af, snij het brood in blokjes.Verwarm wat goede olijfolie en boter in een koekepan en bak de blokjes goudbruin.Roer er tijdens het bakken fijngehakte verse kruiden, specerijen en zout door. Schep de soep in borden en verdeel de basilicum erover. schep daarna een handjevol broodblokjes op elk bord
Tomatensoep Met Behoorlijk Veel Knoflook is een recept van Smulweb.nl