Het vlees in stukjes van 1/2 cm snijden.2 el sojasaus,3 el sherry,gehakte knoflook,gehakte gember(of poeder)en 1 el maizena vermengen en het mengsel door het vlees roeren.170 gr ketchup,4 el anassap en de chilisaus vermengen.De ananas laten uitlekken en in kleine stukken snijden en door de ketchup scheppen.De lenteuitjes wassen,het groen eraf snijden en in diagonale stukjes snijden.De amandelen in een pan zonder vet roosteren uit de pan halen en apart zetten.2 el olie in twee verschillende pannen verhitten,het vlees uit de marinade halen,lten uitlekken en al roerende in ca 2 min.bruin bakken,de lenteuitjes in tweede pan onder voortdurend roeren in 1 min. bakken,van het vuur halen en met zout bestrooien.De ketchupsaus door het vlees roeren en van vuur halen.De lenteuitjes door het gerecht roeren en vervolgens de amandelen erover strooien,direct serveren.
CHINEES VARKENSGERECHT is een recept van Smulweb.nl