STAP01:Het vlees en de mergpijpjes in een grote pan met water aan de kook brengen. Het vuur laag draaien, 10 minuten zonder het deksel op de pan zachtjes doorkoken. Afschuimen. STAP02:Gember, uien, steranijs, kassie en zout erbij doen. Op laag vuur 3 uur zonder deksel tegen de kook aan laten trekken. Vlees uit de pan nemen, 15 min. af laten koelen, mergpijpjes en bot weggooien. Bouillon zeven boven een schone pan. STAP03:Voor de vulling de tauge, plakjes tomaat, munt, chilipepers en partjes citroen op een bord leggen. De vissaus over de vier kommetjes verdelen. STAP04:Het rundvlees in zeer dunne plakjes snijden. De bouillon opwarmen. De pindasaus en de kokoscreme toevoegen. Roeren tot alles goed vermengd is. De mie in een grote pan met kokend water 10 min. koken, dan in een zeef uit laten lekken. STAP05:De mie over 4 soepkommen verdelen. De plakjes rundvlees en biefstuk erop leggen. De bouillon er overheen gieten en met uiringen en bosuitjes bestrooien. De overige ingredienten naar eigen smaak aan de soep toevoegen.
Rundvlees-miesoep Met Pindasaus is een recept van Smulweb.nl