Week de gedroogde pruimen enkele uren in koud water en ontdoe ze van de pitten. laat door uw slager in de lengte een gat boren midden door het vlees. vul deze opening met de geweekte, en goed uitgelekte pruimen. bewaar enkele pruimen voor het opvullen van de appelen. braad het vlees aan alle kanten bruin in een braadslede op een flinkvuur. gebruik daarvoor 30 gr. boter. neem het vlees uit de slede,blus de jus met 0,5 dl. warm water,schraap het bezinksel los van de bodem en laat de jus enkele min . koken. bestrijk het vlees met 20 gr.boter. strooi er zout en peper op en leg het opnieuw in de slede. schuif het geheel in een voorverwarmde oven (220 graden)gedurende 20 min. bedruip het vlees regelmatig met de jus. schil ondertussen de appelen en boor het klokhuis eruit . vul de holte op met twee pruimen en een klontje boter. schik de gevulde appelen rond het vlees en laat nog 20 a 25 minuten meebraden. dien het gerecht onmiddelijk op.
Varkensfilet Op Z`n Zweeds is een recept van Smulweb.nl