Een Heerlijk & Kruidig Zelfgemaakt Kippensoepje

8
Langer dan 2 uur -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De rode ui, de rode peper en de prei wassen en in grove stukken snijden De zwarte peperkorrels in een kommetje doen en met de bolle kant van een soeplepel kneuzen De kippenpoten onder de kraan afspoelen en in de soeppan leggen De grof gesneden groenten, peterselie, selderij en tijm erover verdelen De gekneusde peperkorrels, de laurierblaadjes, de foelie en alle andere kruiden toevoegen Koud water er overheen schenken en zonder deksel aan de kook brengen Het vuur laag zetten en de bouillon 3 uur zachtjes laten trekken Na 3 uur de kippenpoten uit de bouillon halen en op een bord leggen De bouillon zeven door op een andere grote pan de zeef te zetten en de bouillon over te gieten De bouillon terug doen in de soeppan (niet meer laten koken) De maggi blokjes toevoegen Het vel van de kippenpoten verwijderen en het vlees van de kippenpoten afhalen en in kleine stukjes snijden / trekken De stukjes kip toevoegen aan de bouillon, deze opnieuw aan de kook brengen De vermicelli boven de pan verbrokkelen en in 10 minuten zachtjes gaarkoken De rest van de peterselie en selderij fijnsnijden en door de soep roeren (als je veel peterselie en selderij over hebt kan je dit ook fijnsnijden, in een boterhamzakje doen en invriezen - makkelijk voor een volgende keer) Naar smaak peper en zout toevoegen (maar dat is waarschijnlijk niet meer nodig)

Een Heerlijk & Kruidig Zelfgemaakt Kippensoepje is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Oosters kippensoepje
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Helder kippensoepje met oesterzwammen onder blader
0 min
Bekijk recept
Gepocheerde Kipfilet Met Witte Wijnsaus En Druiven
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Kip met een dip
30 min-
Bekijk recept
Winterstoof onder een dekseltje
15 min, wachten 45 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept