Was de rijst en kook deze gaar in in een 1/2 ltr water met wat zout. Maak de ananas schoon en snijd 6 schijven ananas hiervan af.Snijd het vlees in reepjes en bak deze in de boter rondom bruin. Schil en snipper de ui en voeg deze aan het vlees toe. Voeg zout, koriander en kruidnagel toe en laat het vlees nog 5 min zachtjes doorbakken. Vet alvast een ovenvaste schaal in. Snijd 3 schijven ananas klein en meng die door de rijst. Leg dan de rijst op het vlees en bestrooi het met wat kaneel en ketoembar. Leg de overige 3 schijven op de rijst, giet het ananassap in de schotel en besprenkel de ananas met wat citroensap.Bestrooi met de suiker. Dek de schotel af met aluminium folie en plaats deze in een voorverwarmde oven(temp. 220 C of gasovenstand 5). Laat dit nog 10 min bakken en serveer.
Ananasrijst Uit India is een recept van Smulweb.nl