De Echte Dolmadakia Uit Griekenland

8
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De wijnbladeren goed wassen en de steeltjes afsnijden. In kokend water leggen en 5 tot 10 minuten laten koken, totdat ze gelig van kleur worden. Dan laten uitlekken en met de bovenkant naar beneden uitspreiden op een werkblad. De vulling maak je als volgt: rijst, uien, dille , peterselie, komijn, kruizemunt, peper en zout, olie en het sap van de citroenen in een kom doen. Alles goed mengen. Op ieder wijnblad een lepeltje van de vulling leggen, de zijkanten naar binnen vouwen en de bladeren oprollen. De rolletjes op de bodem van een pan naast elkaar leggen in twee of drie lagen. De kop olie en de kop water in de pan gieten, een bord in de pan op de rolletjes leggen om te voorkomen dat ze weer open gaan tijdens het koken. Zachtjes laten koken tot het meeste vocht is ingekookt (en de rijst gaar is). Warm of koud serveren

De Echte Dolmadakia Uit Griekenland is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Griekenland: Domato Soupa
20-30 min -
Bekijk recept
De Echte Dolmadakia Uit Griekenland
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kiptaart Uit Griekenland In Met Feta
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Avgolemono (eier-citroensoep Uit Griekenland)
10-20 min -
Bekijk recept

Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Manoffee
1 uur-
Bekijk recept