Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius. Meng alle droge ingredienten luchtig in een grote kom. Maak in het midden een kuiltje en giet de karnemelk erin. Roer snel en losjes met een hand van binnen naar buiten tot een tamelijk vochtig, maar samenhangend deeg. Gebruik eventueel meer karnemelk. Het is de bedoeling om losjes met de vingertoppen de deegmassa tot een deeg te maken. Leg het deeg op een bebloemd werkvlak en vorm het deeg snel tot een ronde homp. Leg de deeghomp in een ingevet bakblik (cake- of broodblik) en trek met een scherp mes een kruis over het deeg. Zet in de oven en bak 15 min op 225? C en daarna nog 25 min op 200? C. Door op de onderkant van het brood te kloppen, kunt u horen of het gaar is, dan hoort u een holle klank. Laat afkoelen op een rek. Heerlijk om te eten met koude, gezouten roomboter. Of gewoon als een sneetje brood met beleg. Het is ook mogelijk om het brood op een ingevette bakplaat te bakken. Vorm dan het deeg tot een ronde vorm en bak verder als aangegeven in het recept. U kunt ook extra ingredienten toevoegen zoals gehakte noten, zoete zuidvruchten, gebakken uitjes, uitgebakken spekjes, of wat u verder lekker lijkt. Denk er wel aan niet teveel toe te voegen, het deeg heeft anders geen goede samenhang meer. Wees ook voorzichtig met het toevoegen van vochtige ingredienten, het deeg kan dan te nat worden.