Coquilles Met Witlof

4
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

16 stuks Snijd de schoongemaakte coquilles in 3 plakjes. Snijd de witlof met het bittere hart er uit in grove stukken van ongeveer 1 cm breed Pers 4 limoenen uit en rasp er 1 (alleen de groene schil) Doe in een pan met een dikke bodem een klein laagje water en ongeveer 100 gram suiker Kook hier een lichte caramel van en doe dan de witlof erbij. Blus af met het limoensap en doe de geraspte limoen erbij. Confijt de witlof onder voortdurend roeren en voeg nu 50 gram roomboter toe. Wanneer de witlof ingekookt is tot een compote, goed uitlekken en koud laten worden Goed afsmaken Maak vervolgens een taartje door een ring in het midden van het bord te zetten en daar de witlof in te dresseren. Leg hier het coquille vlees dagpansgewijs op en zorg dat alles mooi rond ligt. Verhit het gerecht in een oven van 165 graden in ongeveer 7 minuten. Dresseer saus om het gerecht heen Maar een saus door een halve liter visfond met een witte port en 3 sjalotten met 6 sprieten thijm in te koken tot een derde van de hoeveelheid. Voeg hier slagroom aan toe en kook verder in tot een mooie dikte ontstaat. Op het einde passeren en afmonteren met 50 gram harde boter. Afsmaken met zout en peper.

Coquilles Met Witlof is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Coquilles met serranoham
Bekijk recept
Oosterse soep met coquille in 'n weckpotje
35 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Coquilles met asperge & babyspinazie
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde coquilles
20 min Voorgerecht
Bekijk recept