Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Was de struikjes witlof en dep ze droog. Verwijder de lelijke blaadjes en snijd een stukje van het worteluiteinde. Snijd de struikjes in de lengte door. Leg de struikjes met de snijkant naar onder op een rooster, bestrijk ze met wat olie en grilleer ze 5 min ca. 10 cm onder het grillelement. Draai ze om, bestrijk de snijvlakken met de resterende olie en grilleer ze nog 3 min tot de randjes bruin beginnen te worden. Snijd de bietjes in dunne plakjes. Pers voor de dressing de sinaasappel uit, roer 1 el sap door de mayonaise en roer de mosterd erdoor. Neem de struikjes witlof uit de oven en leg ze met het snijvlak naar boven als de spaken van een wiel op een bord. Schenk de mosterd-sinaasappeldressing erover en leg de plakjes biet ertussen.
Gegrilleerde Witlof Met Bietjes is een recept van Smulweb.nl