Sateh Van Varkenshaas Of Kipfilet

4
10-20 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Schil de gemberwordtel en rasp hem, pers de teen knoflook en meng deze beiden. Houd eenderde van dit mengsel apart voor de saus. - Vermeng de rest met ketjap, olie, suiker, citroensap, peper en zout en 2 eetl. water tot een marinade. - Leg de vleesblokken erin en laat minstens 1 uur trekken. - Rijg de blokjes aan de satehprikkers, laat goed uitlekken. Zeef de marinade en bewaar het vocht. - Gril de sateh′s op de bbq in ca. 10 minuten gaar saus - Snipper de ui en fruit deze in de olie, voeg hierbij het gember/knoflook mengsel en de sambal. - Voeg als laatste het marinadevocht erbij en de pindakaas - Verwarm en voeg al roerende ca. 1 dl. water(of kokosmelk; vind ik erg lekker) toe, tot een mooie gladde saus. Niet laten koken anders schift hij.

Sateh Van Varkenshaas Of Kipfilet is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sateh
10-20 min -
Bekijk recept
Sateh Lilit: Sate Van Vis En Garnalen
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Sateh Empol Ayam (Indonesie)
20-30 min -
Bekijk recept
Oud En Nieuw: Mini-sateh Van Lamsvlees
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept