- Schil de gemberwordtel en rasp hem, pers de teen knoflook en meng deze beiden. Houd eenderde van dit mengsel apart voor de saus. - Vermeng de rest met ketjap, olie, suiker, citroensap, peper en zout en 2 eetl. water tot een marinade. - Leg de vleesblokken erin en laat minstens 1 uur trekken. - Rijg de blokjes aan de satehprikkers, laat goed uitlekken. Zeef de marinade en bewaar het vocht. - Gril de sateh′s op de bbq in ca. 10 minuten gaar saus - Snipper de ui en fruit deze in de olie, voeg hierbij het gember/knoflook mengsel en de sambal. - Voeg als laatste het marinadevocht erbij en de pindakaas - Verwarm en voeg al roerende ca. 1 dl. water(of kokosmelk; vind ik erg lekker) toe, tot een mooie gladde saus. Niet laten koken anders schift hij.
Sateh Van Varkenshaas Of Kipfilet is een recept van Smulweb.nl