Maak eerst de saus: Verhit de olie in een koekenpan met dikke bodem Bak de sjalotjes en de knoflook op een laag vuur, onder af en toe roeren, in 5 minuten zacht maar niet bruin Voeg de paprika toe en bak die 1 minuut mee Voeg de tomaten toe en laat het geheel 20 minuten onder af en toe roeren sudderen Roer de tomatenketchup, mosterd, rietsuiker, honing, cayennepeper, chilipoeder, paprikapoeder en de tequila erdoor en laat het geheel nog 20 minuten sudderen Haal de pan van het vuur en laat de saus afkoelenEn dan ga je weer verder aan de slag voor het marineren: Schenk de saus in de keukenmachine en maak er een glad mengsel van Spoel de tonijnmoten af met koud water en dep ze droog met keukenpapier Bestrijk beide zijden van de moten in een ondiepe schaal Dek de schaal af met plastic folie en zet hem 1 uur in de koelkast Bewaar de overgebleven sausEn dan ga je die lekkere tonijn roosteren: Bestrijk de moten met saus en rooster ze 3 minuten per kant op de BBQ; bestrijk ze regelmatig met saus Leg de moten op de border, garneer met takjes koriander en leg de partjes limoen ernaast
BBQ - Mexicaanse Tonijn is een recept van Smulweb.nl