Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Vet een ovenschaal in met olie. Als de pasta klaar is laat hem dan niet gewoon in de pan zitten, dan wordt hij plakkerig. Als u de pasta afgegoten heeft, doe er dan een scheutje olijfolie doorheen en hussel het even goed. Doe hem daarna in de ovenschaal. Terwijl de pasta kookt kunt u verder met de volgende acties : Snijd alle groenten in blokjes. Snijd de ui en de knoflook heel fijn. Verhit olijfolie in een wok of (grote) koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook eventjes. Voeg de groenten toe en bak ze. Als ze niet goed garen en alle olie opzuigen kun je bv op een gegeven moment een beetje water toevoegen en de deksel op de pan doen, dan worden z goed zacht. Als ze praktisch klaar zijn voeg dan het pakje gezeefde tomaten toe en breng op smaak met de kruiden, zout en peper. Laat het geheel even lekker pruttelen. Schep de saus over de pasta heen in de ovenschaal en meng het goed. Strooi dan de kaas eroverheen. De kaas is heel belangrijk, niet goed voor de lijn, maar als u een geraspte 20 variant neemt kunt u best rijkelijk strooien ! Doe de schaal in de voorverwarmde oven op ongeveer 200 graden, op het laatst evnetueel nog even op de grillstand. Als de kaas gesmolten is en een lekker goud kleurtje gekregen heeft, is het klaar ! Eet smakelijk !
Pasta-Ratatouille Ovenschotel is een recept van Smulweb.nl