Hongaarse Roomsaus

4
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

-verhit 35 g boter en fruit 1 ui en het spek -voeg 35 g bloem toe, iets tijm, een stukje wortel,peterselie, peperkorrels en een half blaadje laurier -steeds roeren en laten fruiten tot de ui en de bloem bruin zien -voeg dan de warme melk erbij, blijven roeren en het vuur op zijn zachtst zetten en nog 5 min laten koken -zeef de massa en terug in de pan doen -drijft er vet boven, moet dit worden verwijdert!!! -ondertussen in een andere pan de tweede ui fruiten in de boter doe er wat paprikapoeder en zout bij -even roerend op het vuur laten en blussen met de witte wijn -voeg nog wat kruiden bij (niet te veel tijm en laurier) -na 10 min dit pannetje zeven en bij de andere saus gieten; goed mengen en op het laatst de room erdoor roeren

Hongaarse Roomsaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkorenpasta met spinazie-roomsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pasta met courgette roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gevulde Hongaarse paprikasoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hongaarse kipgoulash
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Abrikozen-banaanspringroll met vanille-citroengrassaus
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Pasta op Hongaarse wijze
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept