Doe de bloem in een grote schaal en maak een kuiltje. Brokkel de verse gist in het water, laat het oplossen en doe de gist in het kuiltje. voeg wat zout toe en twee eetlepels olijfolie. Meng de bloem, de olie en gist tot een soepel deeg. Kneed op een schoon werkblad het deeg zo′n 10 minuten. Laat het deeg onder een vochtige theedoek een uur rijzen. Kneed het deeg weer, voeg de in stukjes gesneden tomaatjes en de gehakte oregane toe en laat het nog een half uur rijzen. Snijd het deeg in acht stukken, leg de stukken op een bakplaat met bakpapier en bedek de bakplaat met huishousfolie. Laat nog een half uur rijzen. Verwarm de oven op 175C (heteluchtoven). Smeer de broodjes in met olijfolie. Bak de broodjes in 20 minuten af tot ze mooi bruin zijn. Je kunt de broodjes ook bakken met gehakte zwarte olijven en kruiden, pijnboompitjes, rauwe ham etc.
Broodjes Met Zongedroogde Tomaatjes En Oregano is een recept van Smulweb.nl