Verwarm de oven voor op 150c. Klop 3 eieren los met 3 lp slagroom,meng dit door de spinazie en breng op smaak met zout en peper. Vul de cakevorm met het mengsel. Vul een braadslee met een laagje water en plaats de vorm hierin. Schuif de braadslee in het midden van de oven en laat het eiermengsel in 15-20 min stollen. Klop opnieuw 3 eieren met 3 lp slagroom en voeg de gerspte kaas en zout en peper toe. Lepel dit mengsel voorzichtig op het spinaziemengsel en plaats de vorm weer 15 min in de oven. Klop de laatste eieren los met de slagroom en de tomatenpuree en de gedroogde tomaten,en wat zout en peper. Lepel dit mengsel voorzichtig op het kaasmengsel en laat dit wederom 15-20 min stollen in de oven. Neem de vorm uit de oven en laat hem 10 min uitdampen. Stort de eiercake uit de vorm en snijd hem in dikke plakken. Serveer zowel koud als warm,met sla en stokbrood. Kan als lunch en als voorgerecht gegeten worden.