Snijd het spek in reepjes van ongeveer 3 centimeter lang en 1 centimeter breed en blancheer de spek in kokend water (2 minuten). Laat het uitlekken en marineer de spek 1 uur in de cognac. Rol de spekreepjes door een mengsel van de helft van de knoflook, wat peper en de peterselie. Kerf met een scherp mes het vlees diep in en werk het spek helemaal en aan alle kanten in het vlees. Verhit de boter en de olijfolie in de braadpan en braad het vlees rondom mooi bruin aan. Bestrooi het vlees na ca. 5 minuten met zout en peper. Doe de ui en de resterende knoflook bij het vlees. Als het vlees mooi bruin is schenkt u de wijn erover. Laat eenderde gedeelte verkoken. Doe vervolgens de tomaten met sap en het water erbij (dit lijkt veel vocht, maar dat heeft het nodig). Laat alles ongeveer 5 minuten koken. Verwarm de oven op 180 graden, zet het vlees erin en laat het ruim 2 1/2 uur stoven. Keer het vlees om het uur. Haal het uit de oven en snijd het in plakken. Nu zijn er meerdere keuzes, afhankelijk van voorkeur en de maten waarin de saus is ingekookt: 1)Laat de saus "grof" bind het met bloem en maak haar op smaak met room. 2) Zeef de saus, bind haar met bloem en maak af met room. Leg de plakken in de saus en zet het vlees nog even in de oven.