Fruit de tomatenstukken gedurende 15 min op een matig vuur in de warme olie. Voeg peper en zout, de geperste look en de witte wijn toe. Laat 15 min op een zacht vuurtje koken. Mix het geheel tot een fijne puree en haal deze door een puntzeef. Verwarm gedurende 5 min op een matig vuur. Blijf kloppen en voeg 50 gr koude boter in stukjes toe. Haal van het vuur en voeg de gesneden basilicum toe. Dek af. Bestrijk met een penseel alle zijden van de Sint-Jacobsnoten met olijfolie waaraan je zout en peper hebt toegevoegd. Laat 2 a 3 min. kleuren in een goed verwarmde antikleefpan. Kook de pasta in kokend water. Giet af en giet daarna in een slaschotel, voeg hieraan de resterende boter, zout en peper toe. Meng alles en schik kleine hoopjes pasta in twee warme borden. Schik 3 noten op elk bord en giet hierrond de saus.
Gegrilde Sint-jacobsnoten Met Tomatensaus En Basilicum is een recept van Smulweb.nl