Gegrilde Sint-jacobsnoten Met Tomatensaus En Basilicum

2
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Fruit de tomatenstukken gedurende 15 min op een matig vuur in de warme olie. Voeg peper en zout, de geperste look en de witte wijn toe. Laat 15 min op een zacht vuurtje koken. Mix het geheel tot een fijne puree en haal deze door een puntzeef. Verwarm gedurende 5 min op een matig vuur. Blijf kloppen en voeg 50 gr koude boter in stukjes toe. Haal van het vuur en voeg de gesneden basilicum toe. Dek af. Bestrijk met een penseel alle zijden van de Sint-Jacobsnoten met olijfolie waaraan je zout en peper hebt toegevoegd. Laat 2 a 3 min. kleuren in een goed verwarmde antikleefpan. Kook de pasta in kokend water. Giet af en giet daarna in een slaschotel, voeg hieraan de resterende boter, zout en peper toe. Meng alles en schik kleine hoopjes pasta in twee warme borden. Schik 3 noten op elk bord en giet hierrond de saus.

Gegrilde Sint-jacobsnoten Met Tomatensaus En Basilicum is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept