1 Haal de pitten uit de olijven. Hak de olijven fijn. Was de peterselie, verwijder de dikkere steeltjes en hak de blaadjes fijn. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. 2 Verwarm 3 eetlepels olijfolie in de koekenpan. Laat daarin de knoflook 2 minuten sudderen en schep er de paddestoelen bij. Laat 6 minuten bakken en roer regelmatig voorzichtig om. Kruid met zout en peper. Voeg er de olijven aan toe en zet het vuur uit. 3 Kook de tagliatelle in een grote kookpan met circa 2 liter water, twee theelepels olijfolie en een beetje zout. Volg de tijdsinstructies op de verpakking. Giet de pasta af zodra hij beetgaar is. 4 Schep de boter door de pasta en voeg er de paddestoelen aan toe. Schep de tagliatelle met de paddestoelen in een ruime schaal en rasp wat parmezaanse kaas over de pasta. Dien onmiddellijk op, met extra parmezaanse kaas er apart bij.
Tagliatelle Met Wilde Paddestoelen is een recept van Smulweb.nl