Nasiballen Of Schijven

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook een liter water en los daarin twee bouillionblokjes op. Smelt de boter in een pan, laat het niet te heet worden. Wanneer de boter gesmoten is voeg dan het meel langzaam toe, blijf roeren !!! Wanneer het geheel een stevige roerbare massa is geworden heeft u voldoende meel toegevoegd. Voeg nu de bouillon langzaam toe en blijf roeren. De inhoud van de pan kan nu over de koude nasi gegoten worden. Bewaar echter nog een gedeelte in de pan. Meng nu alles met de handen door elkaar. Het mensel moet wanneer er een balletje van gedraaid wordt niet uit elkaar vallen. Voeg anders de rest van de inhoud van de pan erbij. Laat de massa even afkoelen. Met een ronde vorm kunt u makkelijk de nasischijven maken. Druk vorm in het nasimengsel en haal het er vervolgens weer uit. Leg het op een snijplank en druk de nasimassa nog even goed aan, verwijder dan de vorm. Wentel de nasischijf rondom door het paneermeel. Haal de nasischijf door de geklutste eieren en wentel ze hierna de nogmaals door het paneermeel. Resultaat: zo`n twintig overheerlijke nasischijven die in foli verpakt de vriezer in kunnen. U kunt in plaats van schijven ook ballen draaien. Het nadeel is echter dat de ballen vaak binnenin nog koud zijn terwijl de buitenkant bijna verbrand tijdens het frituren. Bak ze op 180 graden in de frituurpan 6 min.

Nasiballen Of Schijven is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepaneerde kikkerbilletjes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde groenten met walnoten
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Nasiballen
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Nasiballen
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept