KOFFIEBAVAROIS-TAART

2
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

* Verkruimel de bastognekoeken in de keukenmachine heel fijn en meng de boter en 3 eetlepels koffielikeur erdoor.* Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk het goed aan.* Halveer 1 pak kanellybiscuits en zet ze met de suikerkant naar buiten tegen de rand van de vorm.* Week de blaadjes gelantine ongeveer 5 minuten in ruim koud water.* Breng in een steelpan 1 dl water aan de kook en los hierin al roerend de oploskoffie en de suiker op.* Knijp de blaadjes gelantine uit en los ze van het vuur al roerend op in het koffiemengsel.* Laat dit mengsel iets afkoelen.* Klop in een kom de mascarpone met de slagroom luchtig en stijf.* Meng al kloppend het gelantinemengsel erdoor.* Strijk de helft van dit mengsel over de taartbodem uit ,leg de rest van de kannelly′s erop en sprenkel er 3 eetlepels koffielikeur over.* Strijk de rest van de koffieroom erover uit.* Laat de taart in de koelkast in 2-3 uur opstijven.* Verwijder de springvorm ,zet de taart op een schaal en bestuif de bovenkant met cacaopoeder.* Garneer de taart met koffieboontjes.

KOFFIEBAVAROIS-TAART is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Franse mokkataart
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koffiebavarois-taart
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
KOFFIEBAVAROIS-TAART
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Koffiebavarois met amandeldeeg
0 min
Bekijk recept