Zoek
Krokante Ijsbollen Met Een Sabayon Van Bier
4
30-60 min -
Smulweb.nl
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
Voor de ijsbollen:
1 pak vanille-ijs,
4 eiwitten,
100 g poedersuiker,
400 g amandelschaafsel,
Voor de sabayon:
4 eierdooiers,
100 g suiker,
2 dl bier
Voorbereiding Vorm met de ijsknijper vier mooie bolletjes ijs. Rol deze door de met het poedersuiker vermengde eiwit. Rol ze daarna door het zeer fijne amandelschaafsel. Laat goed hard worden in de vriezer en herhaal deze handeling minstens 5 keer. Frituur na de laatste keer de hard bevroren bollen enkele seconden in de hete olie.Bereiding sabayon:Klop de eierdooiers en de suiker in een grote kom met een handmixer tot de suiker is opgelost en het mengsel bleek en romig is. Zet de kom op een pan met heet water die op een laag vuur staat (au bain marie). Schenk het bier bij het eierdooiermengsel en klop met de mixer tot het mengsel gebonden en schuimig is. Bereidingswijze Leg de bollen op een bordje
giet er de sabayon bij en garneer met een takje munt of lievevrouwebedstro en verse frambozen. Foto's /
Bereiding
Leg de bollen op een bordje, giet er de sabayon bij en garneer met een takje munt of lievevrouwebedstro en verse frambozen.
Krokante Ijsbollen Met Een Sabayon Van Bier is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Mosselen met bier en room
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofschuitjes met knapperige rijst-amandelballetjes
45 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept
The Elvis
Snack
Bekijk recept
Filokaneelkoekjes met kwark
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée
180 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Muesli-ijstorentjes
20 min
Nagerecht
Bekijk recept