Zabaglione (Italie)

4
10-20 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de dooiers en suiker in een grote hittebestendige schaal en klop het mengsel met een mixer bleek en dik.
  • 2 Voeg steeds een eetlepel marsala, madeira of sherry aan het eimengsel toe en klop na elke toevoeging.
  • 3 Zet de schaal op een pan met zacht kokend water en klop het mengsel gedurende 5 - 7 minuten, tot het dik wordt; als u de gardes uit het mengsel haalt, moet er een dik spoor op de zabaglione blijven liggen. Klop niet te kort: de zabaglione zal dan te dun zijn en waarschijnlijk uit elkaar vallen.
  • 4 Giet de zabaglione in vier glazen op een voetje. Zet de glazen onmiddellijk op tafel en geef er bitterkoekjes bij, waarmee gedipt kan worden.

Zabaglione (Italie) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Sardines met paprika's (Italië)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italie:Saffraan-Risotto Met Vis En Venkel
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italie: Uiensoep
10-20 min -
Bekijk recept
Italie:Risotto Met Chorizo En Radicchio
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Fruitsalade met zabaglionesaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaans schuim (zabaglione)
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Bill Granger's gemengd fruit, zabaglione & cantuccini
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Zabaglione (dessert van eierdooiers en wijn)
30 min Nagerecht
Bekijk recept