Baklava

4
10-20 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vet een bakvorm van 30 x 15 x 5 cm in. Leg er 10 vellen filodeeg in, bestrijk elk vel met boter en steeds met griesmeel in totaal de helft. Gebruik vooral veel boter.Wanneer u het filodeeg zelf bereidt, verdubbel dan de hoeveelheden en voeg een theelepel gedroogde gist aan het deeg toe. Verdeel het deeg in 32 stukken en rol elk stuk uit.Voeg een laag toe met de helft van het walnoten-kaneelpoedermengsel. Leg hier opnieuw tien vellen filodeeg op en bestrijk deze zoals hiervoor met boter en griesmeel. Vervolg met een laag van de resterende walnoten-mix. Besluit met de vellen filodeeg en gebruik even veel boter als eerst.

Baklava is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Baklava met walnoot
Bekijk recept
Baklava met noten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Baklava met pistache
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Baklava
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept

Baklava met walnoot
Bekijk recept
Baklava met noten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Baklava met pistache
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Baklava
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept