Zoek
Oesters Met Beurre Blanc
4
20-30 min -
Smulweb.nl
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
12 verse oesters
4 bosuitjes
50 g koude boter
2 dl droge witte wijn
zout
versgemalen peper Voorbereiding Maak de oesters open (of vraag de visman dit voor u te doen). Giet het vocht uit de schelpen en zeef het. Maak de oesters los van de schelpen. Zet de schelpen op de bakplaat en zet die vast met wat luchtig gefrommeld aluminiumfolie
zodat ze recht blijven staan (vroeger werd voor dit doel zeezout gebruikt). Snijd de bosuitjes in ringetjes en houd het lichtgekleurde deel en het groen apart. Verhit een klontje van de boter in een steelpan en laat het lichtgekleurde deel van de bosuitjes glazig fruiten. Blus af met de wijn en laat op hoog vuur inkoken tot de helft van het oorspronkelijke volume. Breng de saus op smaak met zout en peper en klop er de in klontjes verdeelde resterende boter door. Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 220?C. Verdeel de saus over de oesters en zet ze 4 tot 5 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi met de bieslook en serveer warm. Serveertips Schenk er een glaasje champagne bij. Foto's /
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220?C. Verdeel de saus over de oesters en zet ze 4 tot 5 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi met de bieslook en serveer warm.
Oesters Met Beurre Blanc is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geitenkaastosti met tijmhoning
15 min
Snack
Bekijk recept
Oesters in bieslookvinaigrette
10 min
Snack
Bekijk recept
Oesters met wasabi en foreleitjes
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Warme oesters met twee sauzen
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Trio van gegrilde oesters
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept