AARDAPPEL-WATERKERSPUREE: Aardappels met water en zout gaar koken in ca. 20 min. Aardappels afgieten, droogstomen en omschudden. Aardappels door groentenzeef draaien of door pureeknijper. Slagroom verwarmen en aan aardappels toevoegen. Mengsel met houten lepel luchtig kloppen. Waterkers met olijfolie in keukenmachine pureren en door aardappelpuree kloppen. Puree met zout, peper en eventueel wat extra olijfolie op smaak brengen. VLEES: Olie verhitten en ui, tijm, rozemarijn en knoflook hierin ca. 4 min. bakken. Lamsvlees met zout en peper bestrooien en ca. 6 min. meebakken tot vlees lichtbruin is. Kummel en fond toevoegen. Vlees moet net onder staan. Eventueel extra water toevoegen. Lamsvlees op zacht vuur ca. 40 min. gaar laten worden. saus met allesbinder binden en peterselie erdoor roeren. Oven voorverwarmen op 180 graden. In ovenschaal helft van waterkerspuree leggen, daarop lamsvleesmengsel verdelen en afdekken met rest van de puree. Mengsel met paneermeel bestrooien en wat klontjes boter erover verdelen. Gerecht in midden van oven ca. 25 min. bakken.
Beemsterstew Met Kruidig Lamsvlees En Luchtig Waterkerspuree is een recept van Smulweb.nl