Leg de houten stokjes een half uur in een bak water. Snijd de hamlappen in 24 blokjes. Boen de citroenen schoon en snijd er 2 in 16 partjes. Rasp de gele schil van de andere citroen dun af en pers de helft van de vrucht uit. Klop een marinade van het citroensap, de rasp, de olie, de rozemarijn en peper en zout naar smaak. Prik aan elke pen of stokje om en om in totaal 3 stukjes vlees, 2 partjes citroen en 2 champignons. Leg ze op een schaal en bestrijk ze rondom met de marinade. Laat het vlees 30 min. marineren. Rooster de spiesen op het rooster boven een gloeiende barbecue rondom in ? 15 min. gaar en mooi bruin. Bestrijk ze regelmatig met de rest van de marinade. Lekker met geroosterde aubergine- en courgetteplakken.
Vleesspiesen Met Citroen En Champignons is een recept van Smulweb.nl