Ajam Paniki Met Champignons En Broccoli (Foto)

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

300 g kipfilet 250 g champignons 600 g broccoli 400 g roerbakgroenten 1 bakje conimex boemboe voor ajam paniki 1 pakje conimex romige kokosmelk conimex wok olie conimex sambal oelek 1 zak conimex chinese eiermie
Voorbereiding
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout) aan de kook. Voeg de mie toe aan het kokende water en kook deze in ca. 4 minuten gaar. Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om. Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
Snijd de kip in reepjes. Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel in dunne plakjes. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de kipreepjes 2 minuten.
Voeg de broccoli toe en (naar smaak) wat sambal (hoe meer, hoe heter!). Voeg daarna de champignons toe en wok ze 3 minuten mee. Roer de boemboe erdoor en wok nog 2 minuten. Voeg de kokosmelk toe en laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
Schep de mie door de kip in diepe borden of kommen en strooi de geraspte kokos erover.

Ajam Paniki Met Champignons En Broccoli (Foto) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

De levensgevaarlijke spin
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Slaatje van maatjes met groene appel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met asperges en serranoham
50 min Voorgerecht
Bekijk recept
Venkelsoep met tomatensalsa
55 min Voorgerecht
Bekijk recept

Balinese kip (ajam Oka) van Bibian van Bokhovens
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige kalkoen met rijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige Indische kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soto ajam
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept