1 boerencake van ca. 200-250 gram 1 theel. zonnebloemolie 50 g geschaafde amandelen 1/4 l slagroom 1 zakje vanillesuiker 1/4 l vanillevlaVoorbereiding : Snijd de cake in de lengte in 3 à 4 plakken van circa 2 cm dik. Snijd deze plakken in de lengte in repen van circa 2 cm breed. Er ontstaan nu lange repen cake met het formaat van Hollandse asperges.Voorbereiding : Verhit de olie in een koekenpan en rooster de geschaafde amandelen lichtbruin. Schep uit de pan. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Roer de vanillevla door de slagroom. Leg de cake-asperges naast elkaar op een schaal. Schep een klein beetje van de slagroom-vanillesaus op de puntjes van de repen cake. Strooi er wat geschaafde amandelen op. Verdeel de rest van de slagroom-vanillesaus over de onderkanten van deze zoete ‘asperges’. Suggestie: Besprenkel de asperges van cake eventueel met enkele druppels kirsch of rum. Laat dan de advocaat achterwege. Variatie: Schenk bij de asperges van cake een lekker kopje espresso of cappuccino. Wijnadvies: Al dan niet met een likeurtje / glaasje advokaat. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 9 g vet: 44 g koolhydraten: 38 g kcal (kj): 584 (2453)