Asperges van cake

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 boerencake van ca. 200-250 gram 1 theel. zonnebloemolie 50 g geschaafde amandelen 1/4 l slagroom 1 zakje vanillesuiker 1/4 l vanillevla
Voorbereiding
: Snijd de cake in de lengte in 3 à 4 plakken van circa 2 cm dik. Snijd deze plakken in de lengte in repen van circa 2 cm breed. Er ontstaan nu lange repen cake met het formaat van Hollandse asperges.
Voorbereiding
: Verhit de olie in een koekenpan en rooster de geschaafde amandelen lichtbruin. Schep uit de pan. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Roer de vanillevla door de slagroom. Leg de cake-asperges naast elkaar op een schaal. Schep een klein beetje van de slagroom-vanillesaus op de puntjes van de repen cake. Strooi er wat geschaafde amandelen op. Verdeel de rest van de slagroom-vanillesaus over de onderkanten van deze zoete ‘asperges’. Suggestie: Besprenkel de asperges van cake eventueel met enkele druppels kirsch of rum. Laat dan de advocaat achterwege.
Variatie: Schenk bij de asperges van cake een lekker kopje espresso of cappuccino. Wijnadvies: Al dan niet met een likeurtje / glaasje advokaat. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 9 g vet: 44 g koolhydraten: 38 g kcal (kj): 584 (2453)

Asperges van cake is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Chocoladefondue
Nagerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept