2 citroenen 300 g noorse garnalen versgemalen peper 1 blik grapefruitpartjes (nettogewicht ± 4; 00 g) 6 takjes peterselie 1 ei 6 slabladeren 1/2 dl slagroom 3 el mayonaise 1 el tomatenketchup 1 el droge sherry worcestershiresaus paprikapoeder 1 citroen uitpersen. Andere citroen wassen en in 6 plakjes snijden. In zeef onder koud water garnalen afspoelen. Laten uitlekken. Garnalen in kom doen. Besprenkelen met citroensap. Peper erboven malen. In zeef grapefruit laten uitlekken. In stukjes snijden. Grapefruit door garnalen scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. In kopje peterselie heel fijn knippen. Op plat bord strooien. Boven ander bord ei splitsen (dooier wordt niet gebruikt). 6 wijde glazen met rand in eiwit dopen. Daarna glasrand in peterselie dopen zodat peterselie aan rand van glas blijft plakken. Sla wassen en (in slamandje) uitslaan. In kom slagroom bijna stijf kloppen. Mayonaise, tomatenketchup en sherry erdoor roeren. Op smaak brengen met worcestershiresaus. In glazen slabladeren leggen. Garnalenmengsel erover verdelen. Sausje erop scheppen. Paprikapoeder erover strooien. Garneren met plakje citroen. voedingswaarde : 200 kcal p.p.
Cocktail de crevettes (garnalencocktail) is een recept van De Virtuele Keuken