Pompoen-crème soep

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de pompoen in stukken en verwijder de zaden en de draden. Snipper de sjalotjes of de uien. Was de paprika, ontdoe hem van de zaadlijsten en snijd hem in stukjes. Fruit in de olijfolie of in de boter de gesnipperde sjalotjes een paar minuten. Voeg daarna de paprika (en de prei) toe en even later ook de pompoen. Fruit nu dit alles nog 2 à 3 minuten. Schenk nu de kippenbouillon in de pan en laat de soep ongeveer 15 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer/keukenmachine of draai de soep door een groentezeef. Verwarm nu de soep opnieuw en als de soep te dun is, bind hem dan met wat aardappelmeel. Roer er daarna de slagroom door (niet meer laten koken). Voeg naar smaak zout en peper (en evt. wat kerrie) toe. Zet een bakje geraspte kaas op tafel zodat iedereen naar smaak kaas kan toevoegen.

Pompoen-crème soep is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Sunshine soep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met pistou
35 min
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildwestrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept