Groenteterrines met kaas

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de gaar gekookte en uitgelekte bloemkool afkoelen Snijd de worteltjes en de paprika in kleine blokjes Blancheer ze kort, laat ze onder de koude kraan schrikken en met de maïs uitlekken Snijd de kaas in blokjes Verwarm de oven voor op 180 graden Pureer de bloemkool met de eieren in de foodprocessor Giet door de vulopening de slagroom op het draaiende mes Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat Schep er de wortel, de paprika, de maïs en de kaas door Bestrijk de vormpjes met boter of olie Schep het groentemengsel in de vormpjes Zet de vormpjes in een passende ovenschaal of een braadslee Giet er zoveel kokend water bij dat de onderste helft in het water staat Zet de schaal of de braadslee op het rooster in het midden van de oven en laat in circa 25 minuten gaar worden Serveer desgewenst met tomatensaus en knapperig stokbrood of geroosterd casinobrood

Groenteterrines met kaas is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept