Doe de spinazieblokjes in de melk en laat ze op een zacht vuurtje ontdooien (Je kan hiervoor eventueel ook de magnetron gebruiken) Als de spinazie volledig ontdooid is, roer je er de bloem en het ei onder Blijf goed roeren tot het beslag mooi glad is Smelt een noojte boter in een antikleefpan en bak 6 mooie, niet te dikke pannekoeken van het spinaziebeslag Verwarm de oven op 180 graden Neem een springvorm van ca 18 cm diameter en maak de spinaziepannekoekentaart leg een pannekoek op de bodem van de springvorm, leg er vervolgens een sneetje kaas op en verdeel er 1 eetlepel room over Herhaal deze bewerking tot alle pannekoeken op zijn Plaats de pannekoekentaart gedurende 15 minuten in de oven zodat de room en de kaas kunnen smelten Bak ondertussen de sneetjes spek lekker krokant in een nootje boter en laat ze vervolgens even uitlekken op een stukje keukenpapier Haal de pannekoekentaart uit de oven, verwijder de rand van de springvorm en schuif de pannekoekentaart op een ronde schaal Leg er het spek rond Snijd de taart in punten (zoals een echte taart) en geef elke gast een stukje met wat gebakken spek
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)