Taartjes van aubergine en paprika

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak 4 velletjes bladerdeeg blind af tot ze gaar en krokant zijn Steek 4 rondjes eruit van 7-8 cm Rooster boven een gasvlam de paprika's tot ze zwrt beginnen te blakeren Doe ze in een plastic zak en laat ze nog even zweten Pel ze, vang het vocht op en hak ze klein Schil de aubergines, snijd ze in vingerdikke plakken en rooster ze of bak ze gaar Bak de uien en het knoflook goudbruin en gaar in wat van de olijfolie Meng alles met de gehakte peterselie, gehakte ansjovis, olijfolie, balsamico of azijn en breng op smaak met peper, zout, eventueel wat citroensap en het vocht van de paprika's Doe wat basilicumstelen erbij en laat op kamertemperatuur 2-3 uur trekken Laat daarna het geheel uitlekken, verdeel het over de 4 deegbodems en bestrooi het met hardgekookt ei Doe wat mooie basilicumblaadjes erop en serveer met een lepeltje van het oliemengsel

Taartjes van aubergine en paprika is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeeghapjes met champignons en rivierkreeften
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept