Bak 4 velletjes bladerdeeg blind af tot ze gaar en krokant zijn Steek 4 rondjes eruit van 7-8 cm Rooster boven een gasvlam de paprika's tot ze zwrt beginnen te blakeren Doe ze in een plastic zak en laat ze nog even zweten Pel ze, vang het vocht op en hak ze klein Schil de aubergines, snijd ze in vingerdikke plakken en rooster ze of bak ze gaar Bak de uien en het knoflook goudbruin en gaar in wat van de olijfolie Meng alles met de gehakte peterselie, gehakte ansjovis, olijfolie, balsamico of azijn en breng op smaak met peper, zout, eventueel wat citroensap en het vocht van de paprika's Doe wat basilicumstelen erbij en laat op kamertemperatuur 2-3 uur trekken Laat daarna het geheel uitlekken, verdeel het over de 4 deegbodems en bestrooi het met hardgekookt ei Doe wat mooie basilicumblaadjes erop en serveer met een lepeltje van het oliemengsel
Taartjes van aubergine en paprika is een recept van De vlam in de pan