1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de krieltjes in water met zout in 15 min. gaar. Dep de forel droog met keukenpapier en leg met de huidkant naar onderen in de braadslee. Schenk er 200 ml wijn bij. Verdeel de boter en knoflook erover. Bestrooi de forel met peper en zout. Zet de forel in het midden van de oven en bak in ca. 10 min. gaar.
2 Verhit ondertussen de olie in een steelpan en fruit de sjalot 5 min. op laag vuur. Voeg de rest van de wijn toe en laat 2 min. koken. Zet het vuur uit en voeg de mosterd, kappertjes en zure room toe. Breng op smaak met peper en zout.
3 Giet de krieltjes af. Neem de vis met een schuimspaan uit de braadslee. Verdun de saus met 3 el kookvocht van de vis en schenk over de vis. Serveer met de krieltjes. Lekker met geroerbakte peultjes.
Forelfilet met krieltjes is een recept van Albert Heijn