Laat de kikkererwten goed uitlekken. Doe 1 teentje knoflook, peterselie, kikkererwten, en sjalotje in een keukenmachine en maal grof. Voeg 2 eelt van het ei toe, komijn, chilipoeder en flink wat peper en zout toe en maal nog wat fijner. Als de massa blijft zitten aan de binnenzijde van de kom schraap je even even met een lepel langs de zijkanten. Pak ongeveer 1 eelt van het kikkererwtenmengsel en rol deze door de bloem en door je handen totdat je ongeveer 12 balletjes hebt gemaakt. Zet ze ondertussen in de koelkast. Pers het andere teentje knoflook uit en meng deze met de yoghurt, tahin en citroensap. Bereid de pitabroodjes volgens de verpakking. Verhit een laag zonnebloemolie (175 graden) in een pan zodat de balletjes net onder blijven drijven. Frituur de balletjes in porties in ongeveer 4 minuten goudbruin en laat ze uitlekken. Snijd de pitabroodjes open en doe de sla, wortel en falafel er tussen. Doe er een schep van de yoghurtsaus op en geniet er van. Lekker met bijvoorbeeld frieten of couscous.