1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook 5 eieren 6 min. Laat ze schrikken en pel ze.
2 Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 3 min.
3 Snijd het groen, de stelen en een stukje van de onderkant van de venkel. Bewaar het groen. Snijd 1 knol in de lengte in plakken en de rest fijn. Voeg de fijngesneden venkel, Italiaanse kruiden en kipkruiden aan de ui toe en bak 3 min. Breng op smaak met peper. Laat iets afkoelen.
4 Rasp ondertussen de kaas. Maal de kipdijfilet fijn in de keukenmachine. Meng de kip, kaas, het laatste rauw ei en het ui-venkelmengsel in een ruime kom.
5 Vet de cakevorm in. Verdeel de plakken venkel over de bodem van de vorm. Schep ¼ van het gehaktmengsel erop en druk aan. Leg de gekookte eieren erin en dek af met de rest van het gehaktmengsel. Druk voorzichtig aan.
6 Bak het kipgehaktbrood in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar. Laat het brood 5 min. rusten in de vorm en schenk dan het vet uit de vorm. Stort het gehaktbrood op een serveerschaal en garneer met het groen van de venkel. Snijd in plakken.
Kipgehaktbrood met venkel en ei is een recept van Albert Heijn