Quiche met krab

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rol het deeg uit op een licht bebloemd oppervlak. Steek er 4 cirkels (ø 12 cm) uit.
  • 2 Bestrijk de bakvormen met boter, bestuif ze met bloem. Leg het deeg erin. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180° C. Leg op de deegcirkels een cirkel van bakpapier en vul met bakbonen (of rijstkorrels of gedroogde bonen). Bak de taartjes 15 minuten blind in de voorverwarmde oven, tot ze kleuren.
  • 4 Klop intussen in een kom de dooiers los met de room. Voeg de gesnipperde lente-ui, het chilipepertje, het krabvlees, de koriander en de geraspte limoenschil toe en meng goed. Kruid met peper en zout.
  • 5 Haal de taartjes uit de oven. Verwijder de bakbonen en het bakpapier. Giet het krabmengsel in de taartvormpjes. Bak 15 minuten in de oven, tot de vulling gestold is en de taartjes goudgeel zijn.

Quiche met krab is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van King Crab met mayonaise, ansjovis en groene sla
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fantasiaquiche met pinda's
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept